BLACK PROJECT / MALIKO 21

Pris:
1 725 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2098392
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Fenan för seriös downwindpaddling. Stort fokus på att prestera i tuffare förhållanden där det är lika mycket krav på acceleration och toppfart, som det är krav på att generera riktningsstabilitet och fäste i längre svängar. Med en bakåtsvepning på 45 grader så är den även det snabbaste valet om du behöver en fena för långdistans-race där det kan finnas sjögräs.

Djup: 21 cm
Area: 223 cm2 / 34,6 in2
Vinkel: 45 grader
Vikt: 175 gram
Material: Tillverkade i handlaminerad ultralätt kolfiber med carbon-infused lite core. Extremt hög finish och precision. Anpassad flex och optimerad styrka. Nu ca 25 gram lättare än tidigare versioner. Levereras i fodral.
Bas: 9,0 mm US surf base / Longboard base / Bahne box. (Observera att vissa märken som Starboard, JP, Fanatic etc använder US standard base som är 9,2 mm. Alltså något bredare samt djupare box. I det fallet kan du behöva shimsa (lägga material mellan) för att denna 9,0 mm skall passa tight.

BLACK PROJECT FINS
Race-brädornas utveckling de senaste åren, med bland annat ytterligare reducering i bredd och mer avancerade bottenformer, ger nu ännu mer möjligheter att fintrimma brädan och anpassa dess egenskaper med rätt fena för specifika förhållanden. 
Toppfart på lugnt och platt vatten är givetvis en viktig sak. Men när man väger in hur en fena, tillsammans med brädan, hanterar olika grader av sidvindspaddling, turbulens och strömmar, stökig sjö samt medvind / medsjö. Och dessutom skall vara lättsvängd vid en boj. Då ökar kraven betydligt.

Fler och fler upptäcker möjligheterna att ge sin enda race-bräda olika trim genom olika fenor. Två till tre fenor, istället för två till tre racebrädor. En bra bräda, kan helt enkelt bli en fantastisk bräda med rätt fena.

I mer än 10 år har Black Projects fenor varit med och revolutionerat SUP som tävlingssport. Fenorna är förstahandsvalet för många ledande racers och prestandafokuserade paddlare. Utveckling och förfining av fenorna pågår ständigt, och inför 2021 har även den nya fenan Condor adderats som är utvecklad i samarbete med Connor Baxter.

Tävlingsresultat
De senaste åren har inte varit något undantag i framgång för paddlare som både använder fenorna och är med och utvecklar dem. Seychelle Webster, Connor Baxter, Sonni Hönscheid, Olivia Piana, Fiona Wylde är några av de mer namnkunniga. Otaliga segrar i ICF World Championships och APP. Med en bredd som sträcker sig från vinster i de mest intensiva sprintloppen, till de mastigaste downwindracen.