BLACK PROJECT / Hydro FlowX

Pris:
5 490 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2098618
Antal:
Kommentar till butiken:
Black Projects paddlar har skakat om racing-scenen på SUP under hela det senaste decenniet. 19 VM-titlar, världsrekord i topphastighet och vinster i otaliga stora race världen över. 

Den nya Hydro FlowX är nästa steg i utvecklingen. Redan stor favorit hos flertalet race- och elitpaddlare. Paddelns “nacke” med den nya ving-profilerade formen skapar minskad turbulens i drivfasen, samtidigt som det genererar mer stabilitet. Den djupt skopade framsidan på bladet (the face, den sida du drar mot dig) i kombination med de dihedrala-kanterna (utvinklade) skapar både stabilitet och ett mycket effektivt grepp i vattnet.

Resultatet har blivit en oöverträffad kombination av yteffektivitet och balans, i en paddel som arbetar sömlöst mellan olika växlar och paddelfrekvenser. Teamets egna uppskattningar visar att paddeln är 3-5 % snabbare än den redan så vinstrika tidigare modellen Hydro. Kanske inte låter så mycket. Men säg att du tjänar 3 sekunder per kilometer i ett 10 kilometers lopp. Då är du en halv minut snabbare i mål. 

Men kanske ännu viktigare är att paddeln upplevs mer förlåtande och lättpaddlad under längre distanser, med bibehållen kraftutväxling och fart. För att sedan kunna växlas till en offensiv sprintpaddel vid ett intensivt upplopp.

Trots att bladet på Hydro FlowX har mer tredimensionell form, och mer volym, så har den blivit 4% lättare än föregångaren Hydro, som redan innan var bland det lättaste man kunde hitta på marknaden. Dels använder man sig av en prepreg av carbon och Kevlar, dels en nyintroducerad 30 T-carbon. Skaftet är tillverkat i ultralätta och starka Texcarbon 100.

Paddlarna levereras omonterade (grepp / skaft / blad). Black Projetcs smältlim (hot glue) ingår vid köp. Även bladen limmas med detta limmet. (Kan återvärmas för att plocka bort handtag eller blad vid längdjustering eller byte av skaft).

Large
Bladstorlek: 88 sq in 
Skaftdiameter: 29 mm (standard)
Skaftlängd: Egen kapning
Vikt: 426 gram vid 196 cm paddel

Medium
Bladstorlek: 82,2 sq in 
Skaftdiameter: 29 mm (standard)
Skaftlängd: Egen kapning
Vikt: 399 gram vid 188 cm paddel

Small
Bladstorlek: 76,1 sq in 
Skaftdiameter: 29 mm (standard) eller 26,5 (smalt)
Skaftlängd: Egen kapning
Vikt: 381 gram vid 180 cm paddel

XSmall
Bladstorlek: 71 sq in 
Skaftdiameter: 26,5 mm 
Skaftlängd: Egen kapning
Vikt: 340 gram vid 173 cm paddel